Zărneșteanul Marian Badea, campion balcanic la pompieri profesioniști, s-a pensionat!

După 27 de ani de activitate în slujba oamenilor, plutonierul adjutant șef (r) Marian Badea, Șef GIS la Secția de Pompieri Zărnești, și-a încheiat ultima tură de serviciu.

Într-o atmosferă încărcată de emoție și alături de camarazii cu care a trăit o viață și cu care a participat la sute de intervenții, Plutonier adjutant șef (r) Marian Badea (48 de ani), Șef GIS la Secția de Pompieri Zărnești, și-a încheiat, ieri, ultima tură de serviciu. Cu vocea gâtuită de emoție, Marian le-a mulțumit colegilor și le-a urat misiuni ușoare. Marian Badea este pompier cu state vechi, cu o vastă experiență, cu sute de intervenții la activ și multe vieți salvate.

Primul campion balcanic din România

Pe lângă activitatea de intervenție, a avut rezultate deosebite la competițiile sportive la care a participat. Astfel, a fost de trei ori campion național la Concursurile Profesionale ale Pompierilor; la Campionatul Balcanic al Pompierilor Profesioniști organizat la Salonic, Grecia, în 2001 a devenit primul campion balcanic din România la individual și cu echipa; a participat cu lotul reprezentativ al I.G.S.U. la Campionatul Mondial al Pompierilor Profesioniști organizat la Moscova, Rusia în 2002, a participat cu lotul reprezentativ al I.G.S.U. la Campionatul Balcanic al Pompierilor Profesioniști organizat la Plovdiv, Bulgaria în 2003 unde a obținut locul II pe echipe; a participat cu lotul reprezentativ al I.G.S.U. la Campionatul Balcanic al Pompierilor Profesioniști organizat la Kokaeli, Turcia în 2005 unde a obținut locul II cu echipa; a fost campion național la fotbal cu lotul reprezentativ al ISU Brașov.

Marian Badea a jucat fotbal la Celuloza Zărnești, iar la seniori a evoluat ani buni la CFR Brașov.

Decorat de Ministrul de Interne al Germaniei

În anul 2017 a făcut parte din delegația inspectoratului aflată în vizită de lucru la pompieri germani și a fost decorat de Ministrul de Interne al Germaniei.

SursaISU Brasov , 05.-01.2021

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.